Aflevering 116: All aboard the Jungle Cruise!

Deze week bespreken we drie fantasievolle trailers. De trailer van Disney’s Jungle Cruise met Dwayne Johnson en Emily Blunt die gebaseerd is op de attracties uit de Disney parken. Universal Pictures vaart uit met een 18de eeuws schip voor de trailer van Dolittle met niemand minder dan Robert Downey Jr. in de hoofdrol. En als toetje de trailer van de anime Weathering With You, de opvolger van Your Name. Russell Crowe krijgt de hoofdrol in een nieuwe horrorfilm over ... een horrorfilm? En Zoë Kravitz gaat de rol van Catwoman spelen in de nieuwe Batman-film. Deze week buigen we weer voor Disney, want we willen Maleficent 2 in de bioscoop zien.


Aflevering 115: De naam is Bond… Inspector Gadget Bond

Dit weekend zijn de winnaars van de Gouden Kalveren bekend gemaakt op het Nederlands Film Festival. Disney ontwikkelt een nieuwe live-action film Inspector Gadget-film met producenten van Aladdin. Poster van James Bond: No Time to onthuld. En we bespreken twee trailers, namelijk van de Netflix film Klaus en de trailer van Richard Jewell.

Deze week heeft Mark het meeste zin in Gemini Man en Narana gaat naar de bioscoop voor Abominable. 


Aflevering 106: The Brandweervrouw, The Seriemoordenaar & The Irishman

In aflevering 106 is er een hoop casting-nieuws te horen. Jared Leto is in gesprek over de rol van seriemoordenaar in de thriller Little Things, waar hij samen met Denzel Washington en Rami Malek zal gaan spelen. Reese Witherspoon is gecast voor een rol in de science fiction film Pyros van Simon Kinberg. Jason Momoa heeft een rol gekregen in de wraakthriller Sweet Girl, die op Netflix zal uitkomen. We bespreken ook de trailers van de (misschien) Oscar-waardige The Irishman en de langverwachte 1917. Deze week staan we helaas niet te springen om naar de bios te rennen…


Aflevering 105: Zombies, Hitler en mogelijke Oscar films

We staan deze week te trappelen vanwege alle films die zijn aangekondigd komende tijd. We hebben het over de trailers van Zombieland: Double Tap en Jojo Rabbit. The Batman krijgt Greig Fraser als cinematograaf. Verder gaan we de lijst af van de films uit bijvoorbeeld het Filmfestival van Cannes, aankomende Toronto International Film Festival (TIFF) en het filmfestival van Venetië. In dit lijstje vinden we de mogelijke Oscar-films zoals A Beautiful Day in the Neighborhood, Ford v Ferrari, Abominable, Joker, Marriage Story, Knives Out, Portrait of a Lady on Fire, Coming Home Again, Uncut Gems en The Laundromat. Deze week gaan we erg Fast en erg Furios naar de bioscoop voor Hobbs & Shaw.


Aflevering 104: San Diego Comic Con 2019 nieuws & trailers

San Diego Comic Con 2019 is geweest en Marvel heeft ons overweldigd met een lading aan aankondigingen. Zij gaan maken: Black Widow, met natuurlijk Scarlett Johansson. The Eternals, over onsterfelijke en oude helden. Shang-Chi: The Legend of the Ten Rings, de naam zegt al voldoende. Doctor Strange: In the Multiverse of Madness met een horror-tintje. Thor: Love and Thunder met Jane Foster als vrouwelijke Thor. Aan het einde noemde Kevin Feige nog even Blade, Guardians of the Galaxy 3, Captain Marvel 2, The Fantastic Four, Black Panther 2 en hoe ze The Mutants gaan verwerken. Daarnaast hebben we drie trailers: CATS (speciaal voor Narana), Top Gun: Maverick (speciaal voor Mark) en A Beautiful Day in the Neighborhood (speciaal voor Nils). Matt Damon zit niet stil, want er zijn twee films aangekondigd, namelijk Stillwater en The Last Duel. Deze week is het te warm om naar de bioscoop te gaan…


Aflevering 103: The King’s Man & Sith Troopers

In aflevering 103 hebben we het over de trailer van The King’s Man, de voorloper van Kingsman, die ineens uit de lucht kwam vallen. Roy Lee gaat een film maken over Momo, dit was de verschrikkelijke rage van het Japanse enge poppetje die je vreselijke dingen liet doen. De mannen hebben het over mannen in rode pakken tussen de sterren, terwijl Narana even een dutje doet. Baz Luhrmann heeft zijn Elvis gevonden in Austin Butler. Damien Chazelle and Emma Stone gaan samenwerken in Babylon. En we hebben top secret 007-nieuws. En natuurlijk rennen we deze week naar de live action versie van The Lion King.


Aflevering 101: Goed gecastte trailers

Deze week is er weer een overdaad aan trailers. We bespreken de trailers van de oorlogsfilm Midway, het op waarheid gebaseerde The Current War, Tinder voor senioren-film The Good Liar, powervrouwenfilm Charlie’s Angels, de moordmysterie Knives Out en de ren voor je leven-film Jumanji The Next Level. Henry Cavill en Millie Bobby Brown zijn gecast voor de film over Enola Holmes. George Clooney gaat een nieuwe Netflixfilm regisseren: Good Morning, Midnight en Mouseguard laat prachtige beelden zien hoe de film eruit had kunnen zien. Deze week is het wat magertjes in de bioscoop, maar Spider-Man: Far From Home maakt dat hopelijk meer dan goed.


Aflevering 100: Filmvragen, stellingen & dilemma’s

Heb jij je altijd al afgevraagd hoe wij op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Welke filmster mag nu direct stoppen met werken en welke film blijven wij maar uitstellen om te kijken? Dit zijn maar een paar vragen van alle vragen die onze luisteraars ons hebben gestuurd om te beantwoorden tijdens deze speciale aflevering. Aflevering 100! We hebben niet van iedereen de vragen kunnen behandelen, maar je krijgt deze aflevering anderhalf uur lang onze mening te horen over zeer verschillende stellingen en dilemma’s. Ondanks de speciale uitzending behandelen we toch de films die deze week uit komen en we hebben allemaal ontzettend veel zin in Toy Story 4.


Aflevering 99: Ready or not… Redrum

Slaaaaaaap, lieve luisteraar, slaaaap… en ga mee met Danny Torrence, die Doctor Sleep genoemd wordt in de gelijknamige film. En of je er nu klaar voor bent of niet; Ready or Not komt er aan. We bespreken van beide films de trailers. Schrijfster Suzanne Collins gaat in 2020 een nieuw boek uitgeven over de voorloper van de Hunger Games. We hebben een paar prachtige foto’s gevonden die stiekem zijn gemaakt van de opnames op de set van 1917. Paramount heeft bevestigt dat er een animatiefilm komt over de Spice Girls. En de Academy heeft bekend gemaakt wanneer we de komende Oscars van 2020, 2021 en 2022 kunnen verwachten. Narana gruwelt bij het idee om naar Child’s Play te gaan, maar Nils en Narana gaan zeker naar Men in Black: International.


Aflevering 92: Avengers: Endgame breekt record na record

Het is de week na Avengers: Endgame en we zijn emotioneel gevloerd. Toch hebben Narana en Nils zich naar de dichtstbijzijnde microfoon gesleept om een nieuwe aflevering op te nemen. Want het filmnieuws gaat gewoon door. Zo gaat het deze week over een aankondiging van James Bond 25 met Daniel Craig en Rami Malek. Fantastic Beasts 3 heeft een officiële release datum gekregen. David Dastmalchian is gecast als Polka-Dot Man voor The Suicide Squad. Ben Affleck gaat Ghost Army regisseren. We bespreken de nieuwe trailers van Gemini Man en Sonic the Hedgehog. Deze week kunnen we nog even adem halen en misschien nog een keer naar Avengers: Endgame. Als je emotioneel nog een heftige film aan kunt, dan kan je Hotel Mumbai deze week in de bioscoop kijken.

 

 

 


Aflevering 90: Star Wars: The Rise of Skywalker

Het is weer Nerd-Walhalla geweest afgelopen weekend. Disney bekogelde ons op meerdere vlakken met nieuws uit hun rijk. Zo waren Nils en Mark natuurlijk door het dolle heen over de trailer van Star Wars Episode 9, of inmiddels kunnen we hem Star Wars: The Rise of Skywalker noemen. Helaas kon Mark niet bij de opname zijn, maar je kunt hem toch deze week horen over de nieuwe trailer. Niet geheel onbelangrijk is de life-action trailer die Disney nog even snel uit gaf van The Lion King. We zien de oude tekenfilm-beelden in een heel nieuw jasje. En Bob Iger heeft een interview gegeven over het nieuwe video-on-demand platform Disney+. Hij maakte veel Star Wars, Pixar en Marvel fans blij met de aangekondigde nieuwe films en series. Deze week is het nog even stilte voor de storm op het gebied van naar de bioscoop gaan. Vooral voor de kinderen komen er wat films uit met onder andere Wonder Park. Narana gaat misschien naar Baantjer het begin.

 

 

Shownotes:

The Lion King – Trailer (NL Ondertiteld) - Disney NL https://youtu.be/TXhCmmfeKYw

Star Wars: The Rise Of Skywalker - Officiele trailer (NL Ondertiteld) - Star Wars NL https://youtu.be/e67r5uvJsas

 

Deze week in de bioscoop:

Wonder Park (OV) - animatie, familiefilm : https://youtu.be/wYGv-kBwbtY

Baantjer het begin - drama, crime, NL : https://youtu.be/PEJg-8bY4fU

After - drama, romantiek, boekverfilming : https://youtu.be/LlELNgSWMGU

Vox Lux - drama, muziek : https://youtu.be/fISWycqrvxk

Circus Noël - avontuur, familiefilm,NL : https://youtu.be/qbS29sbrJb8

Cats: op zoek naar Kattopia - animatie, kinderfilm, NL : https://youtu.be/p_ju8t2xMQg

Heinz - animatie, komedie, NL : https://youtu.be/rFatC27EZkg

 


Aflevering 87: Once Upon a Disney-Fox Deal

Het is al anderhalf jaar geleden dat we het voor het eerst hadden over een mogelijke overname van Fox door Disney. Maar nu is het dan zover sinds 20 maart is Fox officieel eigendom van The Walt Disney Company. We hebben het over de plus en minpunten van deze deal. Verder hebben we het over de “avenge the fallen” posters van Avengers: Endgame, de eerste trailer van Quentin Tarantino’s nieuwe film Once Upon A Time In Hollywood, de nog onbekende Noah Centineo gaat mogelijk He-Man spelen en er is wat casting nieuws bekend van de nieuwe Christopher Nolan film. We vliegen deze week naar de bioscoop voor de Dumbo live-action film.

 

 

Shownotes:

Once upon in Hollywood trailer: https://youtu.be/UszXUNloRtg

 

Deze week in de bioscoop:

Dumbo - familiefilm, live action: https://www.youtube.com/watch?v=bQQxQTxCItU

The Aftermath – drama, oorlog: https://www.youtube.com/watch?v=vsnRZmAVYxE

A Private War - drama, oorlog: https://www.youtube.com/watch?v=TL9HApVs76Q

The Beach Bum – komedie: https://www.youtube.com/watch?v=CKwlpAtp5yY

The Clovehitch Killer - thriller, mysterie: https://youtu.be/qJFs0JffkSY

Thunder Road – drama: https://www.youtube.com/watch?v=RRMhjfOQdLk


Aflevering 86: Een Marvelous speelgoedverhaal

Aflevering 86 zit vol met slechte spreekwoorden en dingen waar we niet op kunnen komen. Zou het komen doordat Mark er niet bij is? Of zou het komen doordat we de show een half uur voor opname helemaal op zijn kop hebben gegooid? We bespreken drie trailers: Avengers Endgame, Toy Story 4 en Lucy in the sky. Alle drie op hun eigen manier heel erg tof. James Gunn komt toch terug voor Guardians 3. CEO van Warner Bros. Kevin Tsujihara is ontslagen. Denis Villeneuve is begonnen met het filmen van Dune met niemand minder dan Hans Zimmer als componist. Deze week willen we zeker naar The Hummingbird Project in de bioscoop en we twijfelen nog over Us. 

 

 

Shownotes:

Trailer Avengers Endgame: https://youtu.be/LW4BhPix5R4

Trailer Toy Story 4: https://youtu.be/wmiIUN-7qhE

Trailer Lucy in the Sky: https://youtu.be/v2riLPWRwr0

 

Deze week in de bioscoop:

Arctic – drama: https://youtu.be/Z9JgpGYn7Pw

What Men Want – komedie: https://youtu.be/js1JhKvZPgY

Destroyer - actie, misdaad, drama: https://youtu.be/FmrOu7Y9hzE

High Life - sciencefiction, thriller: https://youtu.be/pybb2qFRVtc

The Beast in the Jungle - romantiek, drama, boekverfilming: https://youtu.be/f_qzajQoPwM


Aflevering 85: Meer muizen dan Disney

Geheel onverwacht beginnen we de aflevering met onze slechtste bioscoop-ervaringen. Disney+ maakt ons super blij door alle geruchten dat Nederland als testland gebruikt gaat worden. Maleficent 2 is een half jaar te vroeg aangekondigd met een poster. Andy Serkis en Thomas Brodie-Sangster gaan spelen in een live-action film over middeleeuwse muizen: Mouse Guard. En over live-action films gesproken, er is en gerucht gaande dat Gundam verfilmd gaat worden. Deze week raden we je aan om je ski-pak aan te trekken en Arctic in de bioscoop te zien.

 

Deze week in de bioscoop

Arctic – drama: https://youtu.be/Z9JgpGYn7Pw

What Men Want – komedie: https://youtu.be/js1JhKvZPgY

Destroyer - actie, misdaad, drama: https://youtu.be/FmrOu7Y9hzE

High Life - sciencefiction, thriller: https://youtu.be/pybb2qFRVtc

The Beast in the Jungle - romantiek, drama, boekverfilming: https://youtu.be/f_qzajQoPwM


Aflevering 84: Mutants & Eternals

Het nieuws wordt deze week voornamelijk gebracht door de twee Kevins. Kevin Tsujihara geeft info over de DC films. Aquaman 2 en The Suicide Squad zijn officieel aangekondigd met een verschijningsdatum. Kevin Feige, die van de Marvel films, geeft aan dat Guardians of the Galaxy 3 even in de ijskast is geschoven. In Phase IV van de Marvel Universe gaan we beter kennis maken met The Eternals. Van de andere kant van Marvel kregen we de trailer van X-MEN: Dark Phoenix. De overige nieuwtjes zijn nog geruchten: Rami Malek in Bond 25 en Carrie Coon en Finn Wolfhard zijn in gesprek voor de nieuwe Ghostbusters. Deze week rennen we naar vier films, namelijk Captain Marvel, On the Basis of Sex, The Front Runner en The Mule. 

Shownotes:

1ste officiele trailer Dark Phoenix: https://youtu.be/mlbhFQt_VfM

 

Deze week in de bioscoop

Captain Marvel - actie, avontuur, Engels: https://youtu.be/wx2c6h6-0h0

On the Basis of Seks - drama, biografisch, Engels: https://youtu.be/fNceVfwmEsk

The Front Runner – drama, Engels, boekverfilming: https://youtu.be/Bjikt9VIitE

The Mule - drama, misdaad, Engels: https://youtu.be/dM6ONk-QNYY


Aflevering 83: En de Oscar gaat naar…

Mark heeft A Star is Born eindelijk gezien! Vorige week hebben we onze Oscarvoorspellingen gedaan in een Film Fans Special aflevering. We kronen in deze aflevering een winnaar. We hebben het natuurlijk over de Oscars van 2019. Misten we een show host of was het wel prima zo? Vinden we de winnaars verdiend of had toch een andere film moeten winnen in die ene categorie? Was A Star is Born beter dan Roma? Is Green Book een terechte winnaar? Waren er mooie speeches? Keek Lady Gaga net iets te verliefd naar Bradley Cooper? Hadden we trouwens al gezegd dat Mark A Star is Born had gezien? Over Oscars gesproken, deze week komt onder andere Vice in de bioscoop, de winnaar van Best Makeup and Hairstyling. 

 

 

Oscar winnaars 2019: 

Beste film: Green Book

Beste regisseur: Alfonso Cuarón – Roma

Beste acteur: Rami Malek – Bohemian Rhapsody

Beste actrice: Olivia Colman – The Favourite

Beste mannelijke bijrol: Mahershala Ali – Green Book

Beste vrouwelijke bijrol: Regina King – If Beale Street Could Talk 

Beste originele scenario: Green Book – Nic Vallelonga, Brian  Currie, Peter Farrelly 

Beste bewerkte scenario: BlacKkKlansman – Spike Lee, David Rabinowitz, Charlie Wachtel, Kevin Willmott

Beste animatiefilm: Spider-Man: Into the Spider-Verse

Beste cinematografie: Roma – Alfonso Cuarón

Beste filmmuziek: A Star Is Born – Bradley Cooper, Lady Gaga, Lukas Nelson

Beste productieontwerp: Black Panther

Beste kostuums: Black Panther

Beste grime en haarstijl: Vice

Beste visuele effecten: First Man

Beste montage: Bohemian Rhapsody

Beste geluid editing: Bohemian Rhapsody

Beste geluid mixing: Bohemian Rhapsody

Beste buitenlandse film: Roma 

Beste documentaire: Free Solo

 

Deze week in de bioscoop

Vice - biografisch, drama, Engels: https://youtu.be/sVaIpkm_Df0

Escape Room - thriller, psychologisch, Engels: https://youtu.be/pjca0kD_2U4

Peterloo - drama, historisch, Engels: https://youtu.be/e4JieeVzXsI

Bloody Marie – drama, Nederlands, Engels, Duits: https://youtu.be/Dn0vOOiwOhc

Ray & Liz – drama, Engels: https://youtu.be/W4XvWvWhpJI


Aflevering 81: BAFTA Awards, Disney-Fox en DC updates

Heb je ook de trailer van Disney’s Aladdin gezien? En de trailer van Tolkien? Normaal zijn dit echte nieuwtjes in onze podcast, maar nu moesten ze even tussendoor. We trappen af met de Bafta’s. Heeft de winnaar echt terecht gewonnen? Bij welk team hoor jij? Team Mark of team Nils? We hebben ook een hele berg nieuwtjes over de overname van Fox door Disney en de plannen van Bob Iger met bijvoorbeeld Deadpool en X-Men. Daarnaast een update over DC over de nieuwe Batman film, Suicide Squad 2 en The Trench. Deze week rennen we naar de bioscoop voor onder andere Alita: Battle Angel.

 

 

Bafta winaars:  

Beste film: Roma 

Beste regisseur: Alfonso Cuarón – Roma 

Beste acteur: Rami Malek – Bohemian Rhapsody 

Beste actrice: Olivia Colman – The Favourite 

Beste mannelijke bijrol: Mahershala Ali – Green Book 

Beste vrouwelijke bijrol: Rachel Weisz – The Favourite 

Beste originele scenario: The Favourite – Deborah Davis, Tony McNamara 

Beste bewerkte scenario: BlacKkKlansman – Spike Lee, David Rabinowitz, Charlie Wachtel, Kevin Willmott 

Beste animatiefilm: Spider-Man: Into the Spider-Verse 

Beste camerawerk (cinematografie): Roma – Alfonso Cuarón 

Beste montage: Vice – Hank Corwin 

Beste filmmuziek: A Star Is Born – Bradley Cooper, Lady Gaga, Lukas Nelson 

Beste Britse film: The Favourite 

Beste niet-Engelstalige film: Roma 

Beste documentaire: Free Solo 

Beste productieontwerp: The Favourite 

Beste kostuums: The Favourite 

Beste grime en haarstijl: The Favourite 

Beste geluid: Bohemian Rhapsody 

Beste visuele effecten: Black Panther 

Beste korte animatiefilm: Roughhouse 

Beste korte film: 73 Cows 

Beste uitzonderlijk debuut van een Brits regisseur, schrijver of producent: Beast – Michael Pearce (scenarist/regisseur), Lauren Dark (producent) 

EE Rising Star Award (publieksprijs): Letitia Wright 

BAFTA Fellowship: Thelma Schoonmaker

BAFTA Outstanding British Contribution to Cinema Award: Number 9 Films 

 

Deze week in de bioscoop

Alita: Battle Angel – actie: https://youtu.be/YZDFpbORBTE

If Beale Street Could Talk - drama, romantiek, boekverfilming: https://youtu.be/jsDaimt7JzM

Happy Death Day 2U – thriller: https://youtu.be/W-EG3WT8JgU

Verliefd op Cuba - romantiek, komedie: https://youtu.be/5ioGFhxTAw4

Corgi - animatie, familiefilm: https://youtu.be/d1YrPE9y3ew

Maya: De Honingspelen - familiefilm, animatie: https://youtu.be/WkhlDGJCMG4


Aflevering 80: Super Bowl Trailers & Tv spots

Wat was het een mooie wedstrijd! The Patriots vs. The Rams bleef spannend tot de laatste minuut en zeker op het moment dat Tom Brady die pass…….. Nee joh, wat kan ons die wedstrijd nou schelen. Alleen deze ene keer zijn we geïnteresseerd in de reclames op tv, want dan komen de nieuwe film trailers en tv spots uit. We bespreken de trailers van Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw, Alita: Battle Angel, Captain Marvel, Avengers: Endgame, Us, Toy Story 4 en Scary Stories To Tell In The Dark. Vanaf deze week is alles weer awesome want The Lego Movie 2 komt uit in de bioscoop.

 

 

Notes: 

Universal Pictures - Fast & Furious: Hobbs & Shaw: https://youtu.be/5Lxu75r3-kI
Universal Pictures - Us: https://youtu.be/lKuvOrCmFTY
Paramount Pictures - Wonder Park: https://youtu.be/hGv8lp2gRn0
Walt Disney Studios - Toy Story 4: https://youtu.be/3_Z8wKv6oPk
Walt Disney Studios - Avengers: Endgame: https://youtu.be/-iFq6IcAxBc
Walt Disney Studios - Captain Marvel: https://youtu.be/NCoPycawxUk
20th Century Fox - Alita: Battle Angel: https://youtu.be/IA2NI63uHrk
CBS Films - Scary Stories to Tell in the Dark: https://youtu.be/XdaW28kp2f0 / https://youtu.be/-HaFTvgYhXA / https://youtu.be/u7mLqH7jNGg / https://youtu.be/YRKDb6UvlLg / https://youtu.be/OlZQ4rkw5zg

 

Deze week in de bioscoop

The Lego Movie 2 - animatie, actie, familiefilm: https://youtu.be/XvHSlHhh1gk
The Prodigy
- horror: https://youtu.be/vUNb3u1vpYo
Time Freak
- romantiek, drama: https://youtu.be/WYXWVAGaspo
At Eternity's Gate
- drama, biografisch: https://youtu.be/ZUUbJkqWYMU

Brugklas – De tijd van mijn leven - jeugd: https://youtu.be/-zJQmUOBuiQ


Aflevering 79: Films vol Ladykillers

In aflevering 79 geen Disney of Marvel nieuws, maar toch zeker hele gave nieuwtjes. Christopher Nolan heeft een nieuw project aangekondigd. De eerste foto’s van Quentin Tarantino’s nieuwste film Once Upon A Time In Hollywood zijn vrijgegeven. We hebben het over de trailer van Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. Een hele mond vol, maar het is echt de naam van de film over Ted Bundy. Een ieniemienie-teaser van Birds of Prey geeft ons een glimp van de karakters met in de hoofdrol natuurlijk Margot Robbie als Harley Quinn. Universal gaat het opnieuw proberen om de franchise Universal Monsters op poten te zetten. Ze hebben een remake van Invisible Man aangekondigd. Nils en Narana hebben Green Book al gezien, maar we adviseren zeker om naar de bios te rennen voor deze film! We gaan misschien nog wel een keer.

 

 

Notes: 

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile Trailer https://youtu.be/soPUE1kWJsw

Teaser kostuums Birds of Prey: https://youtu.be/ptLZlrE8MrQ

 

Deze week in de bioscoop

Green Book – drama: https://youtu.be/wN2qagbwJ_U
Instant Family – komedie: https://youtu.be/T6wiukE6l60

 

Hieronder de foto's van Once Upon a time in Hollywood


Aflevering 78: And the nominees are…

Sneeuwstormen en vijftienhonderd kilometer file op de weg, de ideale tijd om lekker thuis op de bank film te kijken of om een podcast te luisteren. Daarom hebben we voor jou weer een lekker lange aflevering. Ghostbusters 3 is aangekondigd met een super spannende mini teaser trailer. De trailer van John Wick 3 liegt er ook zeker niet om. En er is een biografische film over J.R.R. Tolkien aangekondigd. Maar net op de valreep kwamen ook de nominaties van de Oscars er tussendoor. We kunnen er eindelijk eens goed over oordelen, omdat we dit jaar wel de meeste films al hebben gezien. Deze week rennen we niet zo hard naar de bioscoop, al moesten we wel even nerden over Dragon Ball Super: Broly.

 

 

Notes: 

Ghostbusters terug? https://youtu.be/g4lT3LEimWk

Trailer John Wick 3: https://youtu.be/vQ7HO7Bjh6s

 

Deze week in de bioscoop

Dragon Ball Super: Broly (OV) - animatie: https://youtu.be/4gUdJoKupYw

The Hate U Give - drama: https://youtu.be/32dFhDVO7ng

Serenity - thriller: https://youtu.be/qOzr0svl_zg

Vals - jeugd, thriller, NL: https://youtu.be/Hg0-PAs-6UU

 

Oscar nominaties 2019

Best Picture

BlacKkKlansman

Black Panther

Bohemian Rhapsody

The Favourite

Green Book

Roma

A Star Is Born

Vice

 

Best Director

Alfonso Cuarón – Roma

Spike Lee – BlacKkKlansman

Pawel Pawlikowski – Cold War

Yorgos Lanthimos – The Favourite

Adam McKay – Vice

 

Best Original Screenplay

The Favourite – Deborah Davis and Tony McNamara

First Reformed – Paul Schrader

Green Book – Nic Vallelonga, Brian Currie, Peter Farrelly

Vice – Adam McKay

Roma – Alfonso Cuaron

 

Best Adapted Screenplay

The Ballad of Buster Scruggs – Joel Coen, Ethan Coen

BlacKkKlansman – Charlie Wachtel & David Rabinowitz, Kevin Willmott & Spike Lee

If Beale Street Could Talk – Barry Jenkins

Can You Ever Forgive Me? – Nicole Holofcener and Jeff Whitty

A Star Is Born – Eric Roth, Bradley Cooper, Will Fetters

 

Best Visual Effects

Avengers: Infinity War

Christopher Robin

First Man

Ready Player One

Solo: A Star Wars Story

 

Best Animated Feature

Incredibles 2

Isle of Dogs

Mirai

Ralph Breaks the Internet

Spider-Man: Into the Spider-Verse

 

Best Foreign Language Film

Capernaum - Lebanon

Cold War – Poland

Never Look Away – Germany

Roma – Mexico

Shoplifters – Japan

Best Actress

Yalitza Aparicio – Roma

Glenn Close – The Wife

Olivia Colman – The Favourite

Lady Gaga – A Star Is Born

Melissa McCarthy – Can You Ever Forgive Me?

 

Best Actor

Christian Bale – Vice

Bradley Cooper – A Star Is Born

Willem Dafoe – At Eternity’s Gate

Rami Malek – Bohemian Rhapsody

Viggo Mortensen – Green Book

 

Best Film Editing

BlacKkKlansman

Bohemian Rhapsody

The Favourite

Green Book

Vice

 

Best Cinematography

Cold War

The Favourite

Never Look Away

Roma

A Star Is Born

 

Best Production Design

Black Panther

The Favourite

First Man

Mary Poppins Returns

Roma

 

Best Original Song

“All the Stars” – Black Panther

“I’ll Fight” – RBG

“The Place Where Lost Things Go” – Mary Poppins Returns

“Shallow” – A Star Is Born

"When a Cowboy Trades His Spurs for Wings” – The Ballad of Buster Scruggs

 

Best Sound Editing

Black Panther

Bohemian Rhapsody

First Man

A Quiet Place

Roma

 

Best Sound Mixing

Black Panther

Bohemian Rhapsody

First Man

Roma

A Star Is Born

 

Best Supporting Actress

Amy Adams – Vice

Marina de Tavira – Roma

Regina King – If Beale Street Could Talk

Emma Stone – The Favourite

Rachel Weisz – The Favourite

 

Best Supporting Actor

Mahershala Ali – Green Book

Adam Driver – BlacKkKlansman

Sam Elliott – A Star Is Born

Richard E. Grant – Can You Ever Forgive Me?

Sam Rockwell – Vice

 

Best Original Score

Black Panther

BlacKkKlansman

If Beale Street Could Talk

Isle of Dogs

Mary Poppins Returns

 

Best Costume Design

The Ballad of Buster Scruggs

Black Panther

The Favourite

Mary Poppins Returns

Mary Queen of Scots

 

Best Makeup and Hairstyling

Border

Mary Queen of Scots

Vice

 

Best Documentary Short Subject

Black Sheep

End Game

Lifeboat

A Night at the Garden

Period. End of Sentence

 

Best Short Film – Live Action

Detainment

Fauve

Marguerite

Mother

Skin

 

Best Animated Short Film

Animal Behavior

Bao

Late Afternoon

One Small Step

Weekends

 

Best Documentary Feature

Free Solo

Hale County, This Morning This Evening

Minding the Gap

Of Fathers and Sons

RBG 

 Aflevering 77: Spider-Man terug uit het stof

Vers van de pers, de trailer van your friendly neighborhood Spider-Man en dit keer is hij Far From Home. Daarnaast hebben we nog meer vervolg-film-nieuws, namelijk Venom 2 is officieel aangekondigd en Eddie Murphy heeft bevestigd dat hij terug komt voor Coming to America 2. Stellan Skarsgård zal de rol krijgen van Baron Harkonnen in de nieuwe Dune. Netflix trakteert ons op drie nieuwe trailers; de actiefilm Polar, sci-fi-film IO en thriller Velvet Buzzsaw. Deze week hebben we een super druk film-weekend, want we hebben 6 of 7 films op het programma staan, waaronder Glass en Mary Queen of Scots.

 

 

Notes:

Spider-Man Far from home trailer: https://youtu.be/DYYtuKyMtY8

Polar trailer: https://youtu.be/EyybrWeviCg

IO trailer: https://youtu.be/NMiGSTTaooA

Velvet Buzzsaw trailer: https://youtu.be/_RV1yK5pJTg

 

Deze week in de bioscoop

How to Train Your Dragon 3 - animatie, actie, avontuur: https://youtu.be/7XhL5LCT0yI

Mary Queen of Scots - historisch, drama: https://youtu.be/az6kAsVNNhs

Glass - thriller: https://youtu.be/pZzmPGQms0Q

Nobody’s Fool - komedie: https://youtu.be/xpbyGOu63zI

Blaze - drama: https://youtu.be/VbtYo8UEjao


Aflevering 76: Golden Globe winnaars en vooruitblik 2019 

We zijn weer terug van een podcast-vakantie en hoe?! Je krijgt gelijk een lange aflevering voor je kiezen. Mark geeft ons snel nog een inkijkje in zijn tops en flops van 2018 en we bespreken ook de tops van onze luisteraars. De Golden Globes winnaars mogen natuurlijk niet in ons nieuwsoverzicht ontbreken. We blikken ook gelijk een heel jaar vooruit en bespreken de films waar wij het meeste zin in hebben die, naar verwacht, uitkomen in 2019. Deze week hebben we alle drie verschillende films waar we voor naar de bioscoop willen, namelijk Creed II, Stan & Ollie en Welcome to Marwen.

 

 

 

Notes:

Golden Globes 2019 

Beste drama: Bohemian Rhapsody 

Beste musical of comedy: Green Book 

Beste acteur in een drama: Rami Malek (Bohemian Rhapsody) 

Beste actrice in een drama: Glenn Close (The Wife) 

Beste acteur in een musical- of comedyfilm: Christian Bale (Vice) 

Beste actrice in een musical- of comedyfilm: Olivia Colman (The Favourite) 

Beste mannelijke bijrol in een film: Mahershala Ali (Green Book) 

Beste vrouwelijke bijrol in een film: Regina King (If Beale Street Could Talk) 

Beste regisseur: Alfonso Cuaron (Roma) 

Beste Animatiefilm: Spider-Man: into the Spider-Verse 

Beste film in een vreemde taal: Roma 

Beste originele filmmuziek: Justin Hurwitz (First Man) 

Beste nummer: Shallow, Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando, Andrew Wyatt (A Star Is Born)

 

Deze week in de bioscoop

Creed II – actie: https://youtu.be/dA2kmge4vWM

Stan & Ollie – drama: https://youtu.be/daE7VW-o18Q

Ben is Back - drama: https://youtu.be/M1_ngQtVDo4

Welcome to Marwen - fantasie, drama: https://youtu.be/oNtvK4vy_Hc 

 

The House That Jack Built - drama, thriller: https://youtu.be/LLm2ob2NsEw 


Aflevering 75: Tops & Flops van 2018

Tijdens de laatste dagen van het jaar verloopt altijd alles een beetje chaotisch. Zo ook onze podcast. Toch verwacht jij als luisteraar gewoon een aflevering op dinsdagavond. Nils, die vorige week ziek op bed lag, heeft daarom toch een poging gedaan om zijn stem terug te vinden. Of hij daarin geslaagd is kun je tijdens onze laatste aflevering van 2018 beluisteren. Een dag te vroeg en daarom geen normale aflevering met nieuws en bioscoopcijfers, maar een top en flop aflevering. De beste, de slechtste, de mooiste en de meest teleurstellende films van 2018 passeren de revue.