Over de showhosts:

Naam: Nils 

 

Favoriete film: Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik die-hard Star Wars fan ben. Maar mijn favoriete film is gek genoeg geen Star Wars film. Welke dan wel? Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. In 2001 ging ik met een groepje vrienden naar de bioscoop. Ik weet niet meer precies welke film we wilden gaan zien maar die film draaide op het moment dat we bij de bioscoop aankwamen niet. “Zullen we anders naar Lord of the Rings gaan?”  Nog nooit was ik zo onder de indruk van een film na het verlaten van de bioscoop. De wereld, de kleding, de muziek, alles klopt aan die film. Sindsdien heb ik de film al ontelbare keren gezien en elke keer weer geniet ik net zoveel van als die eerste keer in 2001.

 

Favoriete genre: Fantasy/Scfi-fi. Ik houd enorm van Oscar achtige films. Tegen een verhaal met diepgang en goed acteerwerk kan weinig tegen op. Alleen zijn dat soort films meestal gebaseerd op waargebeurde verhalen en de wereld van nu. Niet altijd iets waar ik zin in heb. Met Fantasy en Sci-fi films ga je op grootse epische avonturen in een fantasie wereld vol zwaarden, ruimteschepen, draken en aliens. Heerlijk!

 

Favoriete acteur: Tom Hanks. Van een jongen van 10 die vastzit in het lichaam van een volwassen man tot Walt Disney. Van iemand die gestrand is op een onbewoond eiland tot een kapitein in het leger tijdens de 2e wereld oorlog. Er is niks wat Tom Hanks niet geloofwaardig kan brengen.

 

Favoriete actrice: Emma Stone. Haar acteerwerk in La La Land is ongekend! Amy Adams volgt met stip op nummer 2.

 

Favoriete regisseur: Ik moest even goed nadenken maar ik denk dat het Denis Villeneuve is. Prisoners, Enemy, Sicario, Arrival en Blade Runner 2049 zijn vanaf begin tot eind bijna perfecte films.

 

Wanneer begon de liefde voor films? Toen ik 4 of 5 jaar was en Star Wars voor het eerst zag. Natuurlijk keek ik al veel tv en films (met name Disney films) maar Star Wars opende voor mij een hele nieuwe wereld. Ik begreep niks van het verhaal maar ik werd verliefd op alle visuals, aliens, wapens en ruimteschepen.

 

Guilty pleasure film: Heel veel Adam Sandler films. Big Daddy, Happy Gilmore, Mr. Deeds, heerlijk!


Naam: Narana 

 

Favoriete film: Dat ligt er maar net aan in welke stemming ik ben. Dit kan variëren van fantasievol wegdromen met Harry Potter of Cinderella, keihard janken om My sisters keeper, naar stoere mannen kijken in Braveheart of Highlander, me laten verwonderen door Now you see mee, lachen en huilen tegelijkertijd om Legally Blonde, of weer even kind zijn met Mulan of een andere Disney-film. Ik ben altijd wel te porren voor een film en ik zal maar tegen weinig films ‘nee’ zeggen.   

 

Favoriete genre: Fantasy en Scfi-fi zijn mijn favoriete genre’s, maar zoals hier boven al te lezen is, is mijn smaak erg uiteenlopend. Animatiefilms doen voor mij ook nooit onder voor een life-action film.

 

Favoriete acteur: Tjee, had je al door dat ik moeilijk keuzes kan maken? Vroeger was ik echt fan van Christopher Lambert, van de Highlander films. Deze keek ik keer op keer. Op het moment ga ik meer richting Hugh Jackman of Bennedict Cumberbatch.

 

Favoriete actrice: Anne Hathaway, ik vind eigenlijk alles wat ze doet altijd wel goed. Ze kan zingen, dansen en allerlei verschillende rollen acteren. Mijn nieuwe liefde is Lily James. Zij kan zo goed karakters neer zetten waar je direct van gaat houden dat het eng is.

 

Favoriete regisseur: Ik ben pas sinds kort bezig met wie een film geregisseerd heeft, dus hier heb ik nog geen echte voorkeur in. Ik denk, dat als ik moet kiezen, dat ik toch voor David Yates ga, voornamelijk door al zijn werk met de Harry Potter films.

 

Wanneer begon de liefde voor films? Als kind keek ik al graag naar films. Heel veel Disney en dan ook de zelfde film heel vaak na elkaar. Ik denk dat ik vroeger, samen met mijn broer, de film Aladdin opnieuw kon inspreken. De liefde voor naar de bioscoop gaan is er langzaam ingeslopen rond mijn 12-13de. Ik weet niet precies hoe, maar ik zat op mijn 14-15de al hele nachten in de bioscoop voor horrornachten. Gaandeweg ben ik de liefde voor horror verloren en ook het bioscoop-gaan een beetje vergeten. Rond mijn 25ste kwam de liefde voor de bioscoop weer terug en hij zal voorlopig wel blijven.

 

Guilty pleasure film: Hier heb ik er genoeg van. Alle Princes Diaries en ook alle films die rond het zelfde concept draaien vind ik heerlijk. Ik ga er niet voor naar de bioscoop, maar ze zijn juist fijn als ik alleen thuis ben, dekentje op de bank, heerlijk!


Naam: Mark

 

Favoriete film: Dit is voor mij een moeilijke…. Ik heb enorm veel films die ik geweldig vind en geen echte favoriet. Star Wars is de film met de meeste impact op mij, hier ben ik helemaal gek van. Zowel qua verzamelen en zelfs mijn werk komt vanuit deze film, maar deze staat niet op nummer 1 in mijn all time lijst. Welke wel, ik zal er eens enkelen opnoemen:

Platoon, Black Hawk Down, SaturdayNight Fever, Jaws, the Exorcist, Star Wars, Oblivion, Heat, the Godfather, AnyGivenSunday, the Thing (John Carpenter), Ratatouille, Saving Mr. Banks, Ben Hur, the Dark Knight, Sicario en Patton.

Maar als ik naar deze lijst kijk en één film daaruit moet halen die ik wel iedere week een keer wil zien dan ga ik denk voor Jaws. Deze film klopt van begin tot eind!

 

Favoriete genre: Feitelijk vind ik ieder genre interessant, behalve kostuum films en een film die niet Nederlands of Engels gesproken is ga ik niet meteen van juichen.

Ik hou enorm veel van spektakel films, Disney films, maar ook films over drugs kartels en oorlog films zie ik heel graag.

Als ik naar mijn lijst van films ga dan ga ik voor oorlog films.

 

Favoriete acteur: Er zijn niet echt acteurs waarvan ik zeg “als hij of zij meedoet dan ga ik zeker kijken”. Maar vanzelfsprekend zijn er meerdere die ik echt graag zie. Dan noem ik een Al Pacino, Mel Gibson, Tom Hanks en Michael B. Jordan.

 

Favoriete actrice: Ik ben zeer gecharmeerd van Amy Adams, Emma Thompson en Rachel McAdams.

 

Favoriete regisseur: Deze heb ik wel, er zijn echt regisseurs waarvan ik iedere film wil zien. Dit zijn Christopher Nolan, Ridley Scott, Steven Spielberg en Denis Villeneuve.

 

Wanneer begon de liefde voor films? Feitelijk zo lang ik mij kan herinneren. Natuurlijk begon het met gewoon tv kijken, daarna een videoband huren bij de videotheek en daarna naar de bioscoop. Nu heb ik een mooie thuis bioscoop met een enorme film collectie.

 

Guiltypleasure film: Er zijn redelijk wat films die ik graag kijk, of op een bepaald moment in mijn leven gekeken heb dat die bleef hangen. Dan denk ik aan Forgetting Sarah Marshall, the Family Man en alle Muppet films 😊

 

Deze lijst is een moment opname van nu, kan zijn dat er na bepaalde tijd wat veranderingen inzitten. Ook ben ik helemaal gek van soundtracks, ik heb rond de 300 soundtracks thuis en mijn favoriete componist is Hans Zimmer

 

See you at the movies!!!